© Powered by SiteSpirit

 
logo.png
 


// Nieuws

Drukte bezoekende scholen 16-20 december

Bericht aan vaste bezoekers die overdag komen schaatsen. In de week van 16 tot en met 20 december is het drukámet schoolschaatsen op beide ijsbanen.


Maandag 16-12 tussen 12.00-14.00 uur: 450 leerlingen.


Dinsdag 17-12 tussen 09.00-14.00 uur: 500 leerlingen.


Woensdag 18-12: Geen bijzonderheden.


Donderdag 19-12 tussen 09.30-12.00 uur: 250 leerlingen en tussen 12.00-15.00 uur 600 leerlingen.


Vrijdag 20-12 tussen 09.30-15.00 uur: 700 leerlingen.


Jeugdschaatsen

Welkom bij het jeugdschaatsen!

Al tientallen jaren verzamelt de schaatsende jeugd uit de hele regio Utrecht zich op zaterdagmiddag op de Vechtsebanen. Onder enthousiaste begeleiding van de instructeurs van 17 verschillende verenigingen leren de kinderen schaatsen en verbeteren ze hun techniek.

Wil jij ook goed leren schaatsen? Doe dan mee!

Voor wie?

Het jeugdschaatsen is bedoeld voor kinderen van ongeveer 6 t/m 12 jaar die goed willen leren schaatsen. Bij sommige verenigingen kun je al vanaf 5 jaar terecht, andere houden een minimumleeftijd van 7 jaar aan.

Er is sinds dit jaar ook een gezamenlijke groep van alle verenigingen speciaal voor 12 tot 15-jarigen die willen leren schaatsen. Bij allemaal staat het plezier in het schaatsen voorop. Met oefeningen, spelletjes en rondjes rijden word je spelenderwijs steeds behendiger op de schaats.

Wanneer?

Het jeugdschaatsen op de zaterdagmiddag is verdeeld over 3 uren (tijden kunnen iets afwijken i.v.m. ijsverzorging):

eerste uur 16.25-17.25

tweede uur 17.35-18.35

derde uur 18.45-19.45 uurHet schaatsseizoen start eind september / begin oktober en gaat door tot half maart. De lessen gaan ook in de schoolvakanties gewoon door. Een paar keer per seizoen valt er een les uit door bijvoorbeeld wedstrijden. Het is aan het begin van het seizoen al bekend wanneer dat is. Sommige verenigingen zorgen dan voor een alternatief programma.

Naast de eigen lessen op de vaste uren, organiseren de jeugdschaatsverenigingen ook veel samen, zoals de Jeugdelfstedentocht in januari, het diplomaschaatsen in maart en eigen jeugdschaatscompetitie en jeugdfestijnen.

Schaatsen met een beperking

Dit is alweer het derde seizoen dat we een aparte groep hebben voor kinderen met een beperking die wat meer begeleiding nodig hebben of zich niet prettig voelen in een grote groep. Deze groep is speciaal bedoeld voor kinderen van ca. 8 tot 18 jaar met een (lichte) verstandelijke beperking, ontwikkelingsachterstand of een autisme-spectrumstoornis. Ook kinderen met een visuele beperking kunnen meedoen. De lessen worden geco÷rdineerd door de schaatsvereniging uit Zeist, maar de lessen worden gegeven door trainers van verschillende verenigingen.

Deze groep schaatst van 15.00 tot 16.00 uur op de zaterdagmiddag en is toegankelijk voor kinderen van alle verenigingen.

Voor meer informatie, mail naar gsport@sivzeist.nl.

Welke vereniging kies ik?

Het leukste is om een vereniging te kiezen bij jou in de buurt, zodat je samen met je eigen vriendjes en vriendinnetjes kunt schaatsen. Verder zijn de verenigingen vaak allemaal weer net even anders georganiseerd of bieden ze verschillende programma's. Zo zijn er verenigingen waarbij je allemaal samen met de bus naar de ijsbaan gaat, waar bij andere verenigingen de ouders in een carpoolschema rijden. En zo verschillen ook de mogelijkheden voor wedstrijdschaatsen en het zomerprogramma (wel of geen droog- of fietstraining, wel of geen inline-skaten). Kijk vooral even goed rond welke vereniging het beste bij jouw wensen past. In het seizoen 2017-2018 zijn de verenigingen uit de verschillende plaatsen als volgt over de jeugdschaatsuren verdeeld:

1e uur: Kockengen, Loosdrecht, Vijfheerenlanden, Eemland,  Woudenberg, Woerden, Nieuwkoop (NINO), Lek-en-Linge.

2e uur: Amersfoort, Zeist, Breukelen, Houten, Biltse Meertje, Loosdrecht, Gooi (GHV), Woerden

3e uur: Loosdrecht/Zeist, Utrecht, Vechtstreek, Oudewater, gezamenlijke 12-15 groep

Bij de meeste verenigingen komen de kinderen uit de wijde omgeving, dus er is wel wat overlap waardoor iedereen voldoende keus heeft.      


wedstrijdschaatsenHeb je al een behoorlijke basis en wil je graag wedstrijden rijden? De meeste verenigingen bieden ook de mogelijkheid om aan te sluiten bij een jeugdwedstrijdgroep.

Deze trainingen zijn doordeweeks in de namiddag of op zaterdagmorgen, de wedstrijden voornamelijk op zondagmorgen en dinsdagmiddag.

Er zijn ook mogelijkheden voor het rijden van marathons. Neem contact op met de vereniging in jouw buurt om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

- Amersfoortse IJsvereniging www.aijv.nl  

- GHV (Gooise Hardrijders Vereniging) Eemnes www.ghv.nl  

- HC De Vechtstreek Maarssen www.hcdevechtstreek.nl  

- Houtense Skate- en Schaatsvereniging www.hssv.nl  

- IJsclub Biltse Meertje De Bilt www.ijbm.nl  

- IJsclub Breukelen www.ijsclubbreukelen.nl  

- IJsclub Kockengen www.ijsclubkockengen.nl 

- IJsclub Loosdrecht www.jeugdschaatsenloosdrecht.nl  

- Nino Schaatsvereniging Nieuwkoop www.stgnino.nl  

- Schaatsvereniging Vijfheerenlanden www.schaatsverenigingvhl.nl  

- SHV Woerden www.shvwoerden.nl  

- SIVZ (Schaats- en Inline-skate Vereniging Zeist) www.sivzeist.nl   - Schaats- en Skeelervereniging Eemland Soest www.ssveemland.nl  

- Schaats- en Skeelervereniging Oudewater www.svooudewater.nl  

- SV Utrecht www.svutrecht.nl  

- SV Woudenberg www.svwoudenberg.nl  

- SSV Lek en Linge Culemborg www.ssvlekenlinge.nl    


Bezoek en postadres Mississippidreef 151 www.werkenbijdevechtsebanen.nl Telefoon 030 - 262 78 78
3565 CE UTRECHT Fax 030 - 261 52 45
BTW nr: 8237.53.517.B01 E-mail info@vechtsebanen.nl

Kvk: 50757628
Website www.vechtsebanen.nl