© Powered by SiteSpirit

 
logo.png
 


// Nieuws

Kom je ook schaatsen tijdens de Herfstvakantie?

Tijdens de herfstvakantie kan je elke dag komen schaatsen. Check onze openingstijden voor de exacte tijden. Naast het schaatsen op onze 400-meter baan of de binnenbaan kan je genieten van onze gezellige horeca. Warme chocomelk met slagroom, poffertjes of lekkere stevige erwtensoep. Zo kom je de dag wel door. En kan je niet genoeg krijgen van het schaatsen? Kom dat eens kijken bij het kunstrijden, shorttrack, ijshockey of de Lange baan. Zij zijn ook allemaal actief tijdens de herfstvakantie. Tot snel, team Vechtsebanen


Activiteiten

Schoolschaatsen

Schaatsen is een echte Hollandse volkssport. En nu we weer echte winters hebben met veel natuurijs moet iedereen goed uit de voeten kunnen op het ijs. Daarom biedt De Vechtsebanen ook dit jaar de mogelijkheid van schoolschaatsen. 

Schoolschaatsen wordt sinds twee jaar door Gemeente Utrecht georganiseerd in nauwe samenwerking met de KNSB, de schaatsverenigingen en schaatsschool Duosport voor alle leerlingen uit groep 6/7. Het lesprogramma bestaat uit een reeks van 4 schaatslessen op De Vechtsebanen waarin de bekende schaatsdisciplines aan bod komen: langebaanschaatsen, shorttrack, kunstrijden en ijshockey.

Het belang en de intensiviteit van schoolschaatsen is vergelijkbaar met zwemmen. Kinderen doen een beroep op het hele lichaam en kunnen er veel energie in kwijt. En: schaatsen draagt bij aan de ontwikkeling van het, uithoudings-, concentratie-  en doorzettingsvermogen. Bovendien biedt schaatsen de kans op een sportieve en leuke manier iets oer-Nederlands te beleven en op die manier ook bij te dragen aan inburgering.

De lessen worden verzorgd door gediplomeerde, professionele trainers van Duosport in de overdekte ijshal, waar het nooit regent of stormt, zodat de lessen altijd doorgaan. De lessen zijn zo opgebouwd
dat de kinderen snel progressie maken en meteen veel plezier krijgen in het schaatsen. Uiteraard wordt door de organisatie voorzien in goed materiaal.

Heb je vragen, bel danDuosport


Schaatswedstrijden

Hou je van wedstrijdschaatsen? Op De Vechtsebanen worden wekelijks regionale en plaatselijke wedstrijden gereden en publiek is altijd welkom! Voor de lokale wedstrijden staat hieronder een
schema. Wil je weten om welke wedstrijden het gaat? Klik dan hier.


Schema lokale wedstrijden op de 400 meterbaan

Dinsdag 16.30 17.45
Zaterdag 20.00 22.15
Zondag 07.30 10.45
Zondag 17.00 21.00
Zondag 21.00 23.00 (Marathon)

Voor informatie over het bezoeken van ijshockeywedstrijden kun je terecht op de site van de NIJB en IJCU. Bij de jeugdwedstrijden van IJCU is de toegang gratis. Voor de wedstrijden van het 1e team moet toegang worden betaald.

Voor uitslagen van langebaanwedstrijden: klik hier.

Voor uitslagen van marathonwedstrijden: klik hier.

Je wordt doorgestuurd naar de website van de baancommissie op onze ijsbaan.


Bezoek en postadres Mississippidreef 151 www.werkenbijdevechtsebanen.nl Telefoon 030 - 262 78 78
3565 CE UTRECHT Fax 030 - 261 52 45
BTW nr: 8237.53.517.B01 E-mail info@vechtsebanen.nl

Kvk: 50757628
Website www.vechtsebanen.nl